دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۲:۱۴:۲۸

بهمن امسال؛
به آب‌اندازی کشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی دریایی خلیج فارس

باشگاه خبری فراساحل: رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی از به آب‌اندازی کشتی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی دریایی خلیج فارس در بهمن ماه سال جاری خبر داد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل ازایسنا، دکتر ناصر حاجی‌زاده با تاکید براینکه کشتی اقیانوس‌پیمای خلیج فارس آماده به آب‌اندازی است، افزود: این کشتی تحقیقاتی قرار است طی مراسمی با حضور دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور به آب انداخته شود. رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی در خصوص زمان دقیق به آب‌اندازی این کشتی، اظهار کرد: برای برگزاری این مراسم دو زمان تعیین شد که یکی در 10 روز اول بهمن ماه و دیگری در دهه فجر تعیین شده است.

حاجی‌زاده در عین حال با تاکید بر اینکه از سوی وزارت علوم زمان به آب اندازی کشتی در 10 روز اول بهمن ماه تعیین شده است، اضافه کرد: تعیین زمان دقیق به آب‌اندازی نیاز به هماهنگی میان این دو نهاد دارد؛ ولی به طور قطع در یکی از تاریخ‌های تعیین شده مراسم به آب‌اندازی اقیانوس‌پیمای تحقیقاتی برگزار خواهد شد. رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با اشاره به ماموریت‌های این اقیانوس‌پیما، خاطرنشان کرد: از آنجایی که این کشتی به تازگی به آب انداخته می‌شود، از این رو ماموریت‌ آن کوتاه مدت و در تنگه هرمز خواهد بود. طرح اولین کشتی تحقیقاتی اقیانوس‌پیمای ساخت داخل برای شناخت بیشتر خلیج فارس و دریای عمان، انجام تحقیقات دریایی و ورود به پروژه‌های تحقیقاتی دریایی در سال ۸۸ از سوی پژوهشگاه اقیانوس‎شناسی به معاونت وقت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری پیشنهاد شد.

ساخت این شناور به صنایع دریایی کشور واگذار و مقرر شد کار طراحی را یک شرکت ایتالیایی انجام دهد که به علت وجود تحریم و برخی مشکلات پیش آمده شرکت ایتالیایی از همکاری دراین پروژه سرباز زد، از این رو کار طراحی و ساخت کشتی تحقیقاتی کاملا بومی و توسط محققان داخلی انجام شده است. این شناور تحقیقاتی با 50 مترطول، 10مترعرض و 12 متر ارتفاع و 5.3 متر آبخور و 4 آزمایشگاه قادر است با آب و سوخت کامل به مدت 45 روز با ظرفیت 27 نفر (11خدمه و تکنسین کشتی و 16 نفر محقق) در آب‌‌های خلیج فارس، دریای عمان و شمال اقیانوس هند با طی حدود 3 هزار مایل دریایی، کارهای تحقیقاتی و میدانی خود را به انجام رساند. سرعت گشت‌زنی این شناور ۱۲ گره دریایی و سرعت نهایی آن ۱۵ گره دریایی است. بر روی این شناور ۲ موتور و ۲ ژنراتور ۴۰۰ کیلووات و یک ژنراتور اضطراری ۸۵ کیلووات نصب شده است. این شناور امکان ورود به اقیانوس را دارد و از نظر توانایی مقابله با امواج سهمگین دریا نسبت به شناورهای فعلی منطقه برتری دارد.

با به آب انداختن این شناور، امکان انجام تحقیقات در خلیج فارس و دریای عمان تا عمق ۳ هزار متری فراهم می‌شود.



  کد خبر : 3152
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :